tisdag 13 december 2016

Digitalt skapande uppgift 1

 Digitalt skapande 1 Uppgift 1 - Kom igång med Photoshop


Uppgiften går ut på att bildbehandla 5st bilder i Photoshop och sedan skriva hur man har arbetat samt vilka verktyg som använts.

 Bild 1 - Personen vid havet

Bilden är från en av de varmaste dagarna vi haft på 20 år. Min familj hade bestämt sig för att åka till havet för att komma undan värmen. Solen var bländande och allt jag kunde se på mobilen var en svart skärm, men jag försökte ändå ta ett foto på havet för att komma ihåg resan. Resultatet blev en liten överexponering på molnen och en oönskad tumme.

För att göra bilden mer lik hur det verkligen så ut på den dagen, bestämde jag mig först för att beskära bort tummen Sedan öppnade jag Camera Raw och gick in i NML (nyans/mättnad/ luminans) och ökade mättnaden i den blåa och turkosa färgen. Jag gick sedan in i luminiscens/ljushet och ökade där den lila färgen, för att sedan också öka den blåa.
Efter att ha fått rätt nyans på vattnet och himlen blev skuggorna för mörka och molnen var fortfarande för ljusa, så jag använde högdagrar, skuggor, vita och svärta för att få rätt på det. Men molnen var fortfarande för ljusa, så jag använde justeringspensel i Camera Raw till att skapa skuggor genom att dra ner exponeringen på ställen där skuggor naturligt skulle vara.

När allt var klart ändrade jag storleksbilden till 1500x2000 i Photoshop.

Bild 1 Före och efter


Bild 2 - bebis

Bilden, som är tagen från internet, visar en bebis med hudutslag och sår. Jag ville få bort dem och göra ett typiskt svartvitt porträtt som kan hängas på väggen, något som alla familjen verkar ha nuförtiden.
För att få bort såren använde jag smart lagningspensel. När det var klart hade jag bara de röda utslagen kvar,. Till det använde jag lagningspenseln, alt tryck  för att kopiera närliggande färg och ”ritade” över utslagen.  När huden var jämn minskade jag mättnaden  tillräckligt så att bebisen är svartvit medan bakgrunden fortfarande har lite färg (-74).  Som sist tog jag Sepia foto filter som förbättrade färgen i bakgrunden lite grann och, minskade storleken på bilden.
Det enda jag inte lyckades med riktigt var det stora såren på munnen. Jag bestämde mig för att lämna en bit av utslaget för att inte munnen skulle ändra form.

Bild 2 Före och efter






Bild 3 - halloweenflicka

Den här gången använde jag två bilder, eftersom den ena var för liten för att jobba med. Den lilla bilden visar en flicka med ryggen mot kameran, som håller en nallebjörn. Den andra bilden visar en skog, bristen på löv och dimman gjorde att jag ville göra en läskig bild, passande till halloween.
Jag började med att kopiera lagret på skogsbilden, sedan använde jag klonverktyget till att föra över flickan till bilden. För att få bort oönskade delar av bilden använde jag bakgrundssuddigummit och tog bort skärpan runt flickan så att hon smälte in mer i bilden.
Sedan gjorde jag bilden kallare genom att använda ”cooling filter(82) ”, efter det ändrade jag färgbalansen på skuggornas turkosa till 32,  mellantonen gula till 63, magenta till -2 och turkos till +3. Högdagrar blev till: turkos -1, magenta -9 och gul +8.

Bild 3 Före och Efter



Bild 4 – apan

Bilden är tagen från internet och visar en apa som skyddar sig från regnet. Eftersom jag tyckte att apan såg lite ledsen ut ville jag göra bilden kallare, för att visa vad apan såg ut att känna.
Jag gick in på nyans/mättnad och ändrade nyansen till 213 och mättnaden till 33. Bildstorleken är oförändrad.


Bild 5 – modell

Jag ville leka lite mer med gör flytande programmet. Till detta använde jag mig av en typisk bild på ansiktsmodell för att parodiera vissa skönhetsideal som att botoxas sönder läpparna eller förändra ögonbrynen.
Jag använde utbuktningsverktyget till att förstora näsryggen, mun, haka och öron samt minska hals och käkben. Hopsnörningsverktyget användes till att göra ögonen mer kisande. Sedan skevade jag lite på mungiporna och ögonbrynen.
För att få personen mörkare duplicerade jag lagret, och la till multiplicera i blandningsläget sedan la jag ihop dem igen
För att fylla upp den högra sida la jag dit en texten ”true beauty – by Photoshop” med text verktyget (Ar DECORE Regular)

Storleksbilden ändrades till 1500x2000.

Bild 5 Före och Efter











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar